7/06/2011

Svistejici kulky, vrzajici penis a osm paradoxu

Mame svatek, nalada nicnedelava (pominu-li nejake ty pracovni ukoly), myslenky a kurzor bloudi internetem po zajimavych strankach, na kterych jsem jiz delsi dobu nebyl.
  • Nejste-li biolog, lze to povazovat za blbinu, kuriozitku. Ale i tak nestoji nez smeknout pred rozmanitosti prirody: "Jediný sameček drobného vodního hmyzu se vyrovná celému orchestru. Hluk, který vydává, totiž dosahuje téměř sta decibelů." A to nechtejte vedet, jak ten zvuk presne vydava :-). Vice na strankach Leonarda.
  • Tamtez, a k dnesnimu svatku Mistra Jana pripadne, se lze docist o "spatnem konci muze, ktery svolal Kostnicky koncil". S pohledem do takove minulosti ani nelze citit nejake zadostiucineni, ci neco podobneho. Zkratka a dobre, (nejen) vrchnolne boje o moc, zvlaste pak v dobach prelomovych, se nevedou v rukavickach a jaksi z podstaty veci to nejsou win-win situace... Common sense.
  • A jeste jednou z Leonarda - neco o zmenach mozku u tech, kteri se 12 hodin denne venuji hrani on-line her. Ze takove zmeny probihaji, to nezni prilis prekvapive. Ale jak to vypada u tech, kteri sedi u pocitace zhruba stejne dlouho, ale ne hrave, lec pracovne? Co se deje s jejich mozkem?
  • Necham se chvili bavit - dobrym zdrojem byva zpravidla Vandalog, tentokrate s prispevkem New ad disruptions from mobstr and Eyesaw, z nehoz pochazi i nasledujici fotka.


  • Mene zabavny, ale o to poucnejsi je prispevek Jak Nizozemci obsazují pirátskou loď na onwar - clovek nemusi umet holandsky, aby bylo jasne (zvlaste pri pohledu na dva oDstrelovace), ze v kuzi piratu by byt nechtel. Pekne propagacni video ;-). Pocte
  • To Kokolia pise mene vazne, ale i s dobrymi postrehy - o behani: "Můj styl obsahuje samurajské prvky. Dole kmitám nožičkama, abych od bránice nahoru se jenom vezl. Všechno dýchání deleguju dolů, čím níže, tím lépe. Jakmile bych vyklenul hrudník a začal dýchat budovatelským způsobem, v tu ránu bych umřel." A taky zajimave analyzuje etymologii slova manazer: "Manažer, co to je za slovo? – asi něco žere! – a co žere? – manu? – nebo money?" - kolik manazeru tohle napada?
  • Filosoficteji narocnejsi je prispevek osm paradoxu - umelecke mysleni, pripomina mi Jiriho Davida s nekterymi jeho dily, analyticky mozek by tohle nevymyslel, a nebo po dlouhe uporne snaze. Jeste ze jsou v lidstvu obe (nejsou-li jiz zniceny on-line hranim).
  • A snad na zaver neco malo o konspiracnich teoriich - nekolik dobrych argumentu proti nim, jakkoli diskuse pod clanekm ukazuje, ze vytvoreni uspokojive teorie konspiracnich teorii nemusi byt uplne jednoduche. Rozhodne lepsi, nez nektere clanky pokousejici se v posledni dobe o totez. Dobry doklad tvrzeni o dusevni nedostatecnosti nekterch "konspiratoru" lze nelezt napriklad zde, stoji to za to.
Co si z dnesniho digestivu odnesu, to veru nevim. Snad trochu uvolneni, pobaveni, pouceni a kazdopadne radosti do zivota.

No comments: