2/20/2012

Na okraj dne

Dnes se seslo par drobnosti, bez ladu a skladu.
Na FB jsem napsal nasledujici: "Vcerejsi navsteva v kavarne Adria skoncila mensi partnerskou "diskusi" - Tereza se, samozrejme ne poprve, divila tomu, ze me obsluha dokaze tak vytocit (cti: do bela!!!). Pro predstavu: v nedelni odpoledne tam bylo tak 5,5 hostu i obsluhy (na prezamestnanost jsem upozornil jiz na miste). Ovsem "nase" servirka musela mit u baru kamaradku, se kterou tam resilo kdovico a celkove byly dobreho rozmaru.... Jeji neschopnost venovat nam pozornost me dovedla k odhodlani odejit bez placeni. Nastesti / bohuzel si nas vsiml cisnik a zkasiroval nas. Bez dyzka. Jeste ted se mi vari krev.

No, aby to nebylo tak negativni, tak vzpomenu dnes naprosto uzasne navstevy skotskeho ochodu, kde jsem byl konfrontovan s naprosto fantastickymi znalostmi ohledne whisky. A taky mi tam byla doporucena kapela Curlings, ktera me dostala. Koupil jsem dve baleni skotskych keksu. Pristi koupe tamtez je ucebnice hrani na dudy.
Libi se mi na tom ten hlavni dudacky riff, ci jak to nazvat. Pri dni D prinejmensim jedna jednotka, jak jsem kdesi cetl, utocila v prvni vlne za zvuku skotskych dud. Predstavuju si, ze to znelo treba nejak tak. Mraz po zadech. Neptejte se me proc.

Kardinal Vlk na to reaguje po svem: "Z pošty: 'Má Bůh raději mokasíny nebo špičaté boty?' Rozhodně mokasíny, špičaté boty s tkaničkami byly projevem marnivosti už za Templářů."

A v jine twitterovske konverzaci Adam Koppl a Petr Koubsky ukazuji, co lze vtesnat do par znaku, vladnou-li jimi opravdu chytri lide:
  • petrkou: Gymnazistka v tramvaji: „Antifašismus… to jsou zlý nebo hodný? Mně se to pořád plete.“ — Takových je vás čím dál tím víc, děvče.
  • adamkopp: @petrkou no a kdyz se zeptas: Antifa to jsou ti hodni nebo ti zli, tak to dostava dalsi dimenze ...
  • petrkou: @adamkopp Jméno nic nezaručuje. Jenže to už je moc i na většinu dospělých, nejen na šestnáctky.
Mimochodem, dnesni rozhovor s Petrem Pithartem v Respektu taky neni k zahozeni. A Martin k tomu tweetnul clanek z Guardinu. Nazev je selfexplaining: Top five regrets of the dying.
 
Dava to cele nejaky smysl?

1 comment:

Unknown said...

ten článek na guardianu mě docela dostal...