4/14/2012

Kratke nebo dlouhe?

Obcas trpim nejistotou: mam jeden pekny oblek, lec mam pocit, ze nohavice jsou ponekud kratke (pominme nyni, jak jsem si ho vybiral). Aby bylo jasno: jsou tak o 2-3 cm kratsi nez nohavice kalhot, ktere povazuju za primerene. A ted - jak to vypada? A mam ty kalhoty vubec nosit?
Kladu si tu otazku i pri pohledu na jednoho z nasich sefu, ktery nosi zasadne kalhoty ve stylu velka voda. Coz, aspon pro me, vypada komicky a zejmena s ohledem na jeho postaveni ponekud nepatricne.
Lec - jak uz to tak byva - ono je to slozitejsi. Velmi dobre o tom pise Jakub Lohnisky: "Kalhoty jsou jedna z mála věcí, kterou má většina mužů příliš dlouhou. Skoro nikdo si nekoupí příliš krátké kalhoty, příliš dlouhými se naše ulice ale jen hemží. Důvod? Téměř žádné kalhoty nesedí přímo z obchodu dokonale a lidé se bojí vypadat tak, že 'čekají velkou vodu'."
Z clanku jsem si jasne identifikoval svuj preferovany styl - Medium Break. Nojo, jsem stara konzerva. Ony moje zminovane kalhoty, u nichz me prepada nejistota, jsou nekde mezi No Break a La Premier. Nevim, citim se v nich jakoby nahy. Na druhou stranu, uz delsi dobu premyslim o barevnych ponozkach, takze si to treba cele jeste nejak rozmyslim :-).
A abych nezapomnel - web Muzi v Cesku obecne silne doporucuji! Z textu je videt, ze autori sve veci rozumeji a ze je to navic bavi. To vubec neni casta kombinace! A taky jsou vtipni, jak lze videt v clanku o pardubickem reprezentativnim (sic!) plesu.

No comments: