9/20/2009

Umirani, sdruzovani & sauna

Ke cteni a zamysleni: Radkin Honzak napsal clanek o umirani. Diskuse pod clankem je neobycejne kultivovana. Misty plna osobnich zkusenosti a trapeni a pouceni. Stoji, opravdu stoji za precteni. Mimochodem, existuje i web umirani. K cemu take muze byt, beze vsi ironie, Internet dobry. Treba ke cteni o poslednich chvilich... Jak tohle probihalo treba pred 15 lety? Asi to nejak probihalo, ale zrovna tohle mi prijde jako pripad, kde je Internet opravdu dobry. Spojuje lidi, kteri by jinak tezko hledali nekoho, kdo ma stejnou zkusenost a chce se s ni podelit. Bohuzel ne vzdy jsou takove spolecne zkusenosti / tuzby uplne chvalyhodne, ale to je zase jina pisnicka. Pokud tohle promyslime trosku dal, tak drive ci pozdeji k nejake regulaci dojde, tak jako jsou regulovany napr. politicke strany nebo obcanska sdruzeni.

Po takovem cteni je dobre si precist neco uplne jineho ("something completely differen") o priprave Bloody Marry pro nedelni rano (po sobotnim veceru). To jsem hledal obrazek Boody Marry (tady je vysledek) a dostal se k tomuhle peclive popsanemu receptu. Vcetne krenu. Jako priprava na smrt to nemusi byt spatne (abych ten vazny ton poslednich prispevku trochu odlehcil).

I was looking for a picture of the Bloody Marry cocktail (here is the result). I not only found the picture but also a receipt for the "Perfect Sunday Morning Bloody Mary". You may like it as I did - even thoug I would argue that adding horseradish beside pepper, tabasco, and worcester may be simply too much.

The autumn is coming closer and closer so it is time to start taking sauna. I believe you have heard of the sauna world championship. But you havent probably seen how the competition exactly looks like. You can see that in this movie which is a portrait of the four-time Sauna World Champion Timo Kaukonen.


(source: thisisFINLAND)
Awesome :-)!
And and article about seeking the real Finnish sauna.

No comments: